Лекарството срещу COVID Paxlovid на Pfizer е слабо или почти

...
Лекарството срещу COVID Paxlovid на Pfizer е слабо или почти
Коментари Харесай

Проучване сочи: Paxlovid вероятно няма ефект при млади хора

Лекарството против Коронавирус Paxlovid на Pfizer е едва или съвсем неефективно при младежи, въпреки да понижава заплахата от хоспитализация и гибел при високорискови възрастни пациенти, e откри огромно проучване, съобщи от Асошиейтед прес.

Резултатите от израелско изследване измежду 109 000 пациенти възобновява полемиката за решението на управляващите в Съединени американски щати да се ползва всеобщо Paxlovid като терапия против COVID-19 поради лесния му банкет в домашни условия. Данните са оповестени в списание The New Engalnd Journal of Меdicine=

Повече от 3,9 милиона предписания за Paxlovid са били изпълнени, откогато лекарството е било позволено, съгласно федералните регистри. Курсът на лекуване е три таблетки два пъти на ден в продължение на пет дни.

Администрацията на президента Байдън и даването му на хиляди аптеки в Съединени американски щати.

Учените са открили, че препаратът понижава хоспитализациите при пациенти на възраст над 65 година с близо 75%, в случай че приемът му стартира скоро след заразяване. Тези резултати удостоверяват по-ранните, довели до разрешението за приложимост на препарата в Съединени американски щати, както и в други страни.

Но при хора на възраст от 40 година до 65 година не се следят изгоди от приема, сочи анализът на медицински досиета.

Проучването обаче има и някои ограничавания поради методиката, при която са употребени данни от огромни израелски здравноосигурителни компании вместо провеждането на рандомизирано контролно проучване върху доброволци - златен стандарт в медицинските проучвания. 

Резултатите отразяват и изменящите се характерности на пандемията, като към този момент огромното болшинство от хора, към този момент имат отбрана против вируса от имунизация или прекарана зараза. При по-младите хора това мощно понижава риска от тежка зараза и затруднения от COVID-19. Американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите CDC наскоро оповестиха, че към 95% от американците на възраст на и над 16 година са придобили някаква форма на имунна отбрана против новия ковид.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР