Лекарството рибоциклиб се оказа ефикасно в борбата с рака на

...
Лекарството рибоциклиб се оказа ефикасно в борбата с рака на
Коментари Харесай

Ново лекарство бори рак на гърдата в напреднал стадий

Лекарството рибоциклиб се оказа ефикасно в битката с рака на гърдата, заяви съветското издание " Лента ", представено от Българска телеграфна агенция.

Изследването обхванало пациентки, наранени от HER2-негативен рак на гърдата, който е сензитивен към хормонална терапия. Участничките били разграничени на две групи - първата била подложена на обичайната хормонална терапия, а втората - на хормонотерапия и лекуване с рибоциклиб.

Оказало се, че половин година след началото на тестванията останали живи 46 % от участничките в първата група и 70 % от тези във втората. При това в проучването взели участие дами, които не са навлезли в менопауза и у тях са се появили метастази на рак.

" Това е значима група за проучвания, защото ракът на гърдата в напреднал етап е измежду най-смъртоносните ракове заболявания за дамите на възраст сред 20 и 59 години ", съобщи Сара Хървиц от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Изследването е финансирано от компанията " Новартис ", която създава лекарството рибоциклиб. Резултатите от проучването са оповестени в " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР