Лекарството, разработено от GSK (GlaxoSmithKline) и Vir Biotechnology, е показало,

...
Лекарството, разработено от GSK (GlaxoSmithKline) и Vir Biotechnology, е показало,
Коментари Харесай

САЩ плащат 1 млрд. долара за ново лекарство срещу коронавируса

Лекарството, създадено от GSK (GlaxoSmithKline) и Vir Biotechnology, е посочило, че понижава риска от хоспитализация или гибел със 79% при пълнолетни с лека до умерена степен на COVID-19 и в този момент води до огромни покупко-продажби, заяви " Ройтерс ". Резултатът е от изследване с 1057 души и е реалност след 29 дни наблюдаване.

Съединените щати са подписали контракти на стойност към 1 милиарда $ за дози от лекарството, прецизира БГНЕС.
Имунолог: Лекарствата против COVID-19 няма да са панацея
Лекарствата против COVID-19 няма да бъдат панацея и не може да се разчита напълно на резултата им. Това съобщи доцент Снежина Михайлова, имунол...

Производителите на медикаменти обявиха, че с поръчките от Съединени американски щати общият брой на дозите, които ще бъдат доставени, ще надвиши 750 000 в международен мащаб, без да прецизират какъв брой дози от препарата " Сотровимаб " е поръчало държавното управление на Съединени американски щати. Други обществени покупко-продажби за лекарството обаче включват 10 000 дози за Канада и до 220 000 дози за Европейския съюз. Стойността на тези поръчки не е оповестена.

Доставките за Съединени американски щати на препарата с марката " Xevudy " се чакат до 17 декември, а американското държавно управление ще има и алтернатива да закупи още дози до март 2022 година, обявиха GSK и Vir в взаимното си изказване.

Въпреки че имунизациите остават в основата на дълготрайната битка с пандемията от COVID-19, лекуванията, в това число антивирусните медикаменти от Merck и Pfizer, оферират благоприятни условия за ограничение на инфекциите и избавяне на човешки живот

Pfizer към този момент заяви, че желае позволение от Съединени американски щати за своето лекарство против COVID-19, което при клинични тествания е понижило с 89% вероятността от хоспитализация или гибел за пълнолетни, изложени на риск от тежко заболяване.
Pfizer изиска незабавно позволение за анти-ковид лекарството си в Съединени американски щати
Днес американската фармацевтична компания Pfizer изиска от регулаторните органи в Съединени американски щати да издадат позволение за незабавна приложимост на новот...

За разлика от пероралните разновидности на Merck и Pfizer, " Сотповимаб " се ползва посредством инфузия. Той е моноклонално антитяло. Подобни артикули се оферират или се създават от Eli Lilly, Regeneron, AstraZeneca и Celltrion. Миналата седмица GSK и Vir обявиха, че лекуването с антитела е посочило в изследване, че работи също толкоз добре, когато се ползва като инжекция в ръката, когато се ползва посредством общоприета инфузия, което евентуално предлага повече улеснение.

Употребата на моноклонални антитела е позволена за незабавна приложимост в Съединени американски щати през май, с цел да предотврати утежняването на леки или умерени случаи на COVID-19. Европейският регулаторен орган е дал позволение за приложимост от държавите-членки, макар че към момента се чака утвърждение за целия Европейски Съюз.

Сотровимаб е донесъл на GSK продажби в размер на 175 млн. $ през първите девет месеца на 2021 година Миналия месец американските управляващи обявиха, че държавното управление ще управлява разпространяването на на лекарството в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР