Лекарство срещу артрит дава надежди за лечение на алопеция, съобщи

...
Лекарство срещу артрит дава надежди за лечение на алопеция, съобщи
Коментари Харесай

Лекарство срещу артрит дава надежди за лечение на алопеция

Лекарство против артрит дава очаквания за лекуване на плешивост, заяви електронното издание " Сайънс алърт ".

Ревматоидният артрит и тежката форма на косопад - плешивост ареата, не наподобява да имат нещо общо между тях. Едното заболяване провокира болки и оток на ставите, а другото води до съществено оредяване на косата.

И в двата случая обаче имунната система взема решение, че личните кафези са опасност и ги нападна - при алопецията имунната система нападна космените фоликули, а при артрита - тъканите на ставите.

Ново проучване, в трета фаза на клинични проби, демонстрира, че лекуването и на двете болести може да е сходно. Лекарството за артрит барицитиниб ефикасно лекува плешивост ареата при една трета от пациентите.

Терапията не е обезпечено лекуване за пациентите с плешивост ареата, само че е здравна опция, която е евентуално скоро да бъде разполагаем на пациентите, отбелязва изданието.

" Алопеция ареата е бясно пътешестване, белязано от безпорядък, комплициране и дълбока горест за доста хора, които страдат от болестта ", сподели кожният лекар откривател от университета Йейл Брет Кинг. " Тези огромни, следени проби ни демонстрират, че може да облекчим част от страданията от тази ужасна болест ".

Причината лекарството за артрит да работи против разпръснат косопад е протеинът янус киназа (JAK).
Учените са разделили 1200 пациенти на три групи - в едната група приемали плацебо, в другата - по два мг барицитиниб, а в третата - по 4 мг от лекарството 36 седмици.

Най-изявени резултати били регистрирани в третата група, като при над една трета от пациентите в нея е записано доста нарастване на косата.
При част от пациентите обаче се показали и странични резултати като утежняване на акне, инфекции на горните дихателните пътища, главоболия, нараснали равнища на холестерол.

Резултатите от проучването, подкрепено от водещ производител на лекарството против ревматоиден артрит, са оповестени в " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР