Лекарство, използвано за лечение на астма, вече може да се

...
Лекарство, използвано за лечение на астма, вече може да се
Коментари Харесай

FDA разширява употребата на лекарството за астма Xolair за лечение на тежки хранителни алергии

Лекарство, употребявано за лекуване на астма, към този момент може да се употребява, с цел да помогне на хората с хранителни алергии да избегнат тежки реакции, сподели Американската администрация по храните и медикаментите в петък.

Xolair, комерсиалната марка на лекарството омализумаб, стана първото лекарство, утвърдено за понижаване на алергичните реакции, породени от инцидентно излагане на хранителни задействания. Пациенти на 1-годишна възраст с алергии могат да одобряват лекарството посредством инжекция на всеки две до четири седмици, според от тежестта им и реакцията на тялото им към алергени.

Приблизително 17 милиона души в Съединени американски щати имат типа хранителни алергии, които могат да причинят бързи, съществени признаци, в това число тежки реакции на цялото тяло, които са евентуално смъртоносни.

Хората, които употребяват Xolair, би трябвало да продължат да заобикалят храните, които им предизвикват реакции, като фъстъци, кашу, лешници, орехи, млечни артикули и яйца. Лекарството им разрешава да понасят по-големи прът...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР