Лекарственият регулатор на САЩ FDA преразгледа разрешенията си за спешна ...

Лекарственият регулатор на САЩ FDA преразгледа разрешенията си за спешна

FDA ограничава антителата на Regeneron и Lilly поради липса на ефект срещу омикрон

Лекарственият регулатор на Съединени американски щати FDA преразгледа разрешенията си за незабавна приложимост за лекуване с антитела против COVID-19 на Regeneron и Eli Lilly, с цел да ограничи приложението им, защото е малко евентуално медикаментите да работят против разновидността омикрон, съобщи Ройтерс.

Администрацията по храните и медикаментите FDA съобщи, че сега терапиите не са позволени за приложимост в нито един щат или територия на Съединени американски щати, само че може да бъдат позволени в избрани райони, в случай че работят против евентуални нови разновидности.

Агенцията акцентира, че има други терапии, които се чака да бъдат ефикасни против омикрон, в това число лекарството с антитела на GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology, както и неотдавна позволените антивирусни таблетки на Pfizer и Merck.

Миналия месец държавното управление на Съединени американски щати спря разпространяването на терапиите с антитела на Regeneron и Lilly и предизвести, че тази мярка ще важи, до момента в който не се появят нови данни за тяхната резултатност против разновидността омикрон.

Към 15 януари мощно заразният нов вид съставлява повече от 99% от случаите в Съединени американски щати.

Двете огромни фармакомпании GSK и Vir Biotech ускоряват производството на своето лекарство сотровимаб, с цел да посрещнат предстоящото възходящо търсене в Съединени американски щати.

FDA също по този начин разшири утвърждението си за използването на ремдесивир - антивирусното лекарство за COVID-19 на Gilead Sciences за лекуване на нехоспитализирани пациенти на възраст 12 и повече години.

Regeneron към този момент съобщи, че работи с FDA, с цел да даде на пациентите нови спомагателни терапии с моноклонални антитела.

„ Докато текат полемиките с регулатора, нови претенденти за лечебно лекуване могат да влязат в клиниката през идващите месеци “, се споделя в изказване на компанията.

Засега Lilly не е излязла с коментар по тематиката, само че в последното си изказване през декември съобщи, че нейният претендент за антитела bebtelovimab поддържа обезвреждаща интензивност против всички известни разновидности на безпокойствие, включително и разновидността омикрон.

Източник: zdrave.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg