Лекарствата ще могат да се изписват не само по електронен

...
Лекарствата ще могат да се изписват не само по електронен
Коментари Харесай

Хартиената рецепта окончателно остава

Лекарствата ще могат да се изписват освен по електронен път, а и на белите хартиени предписания. Това стана допустимо с нормативна смяна, която през днешния ден е обнародвана в Държавен вестник, заяви Българска телеграфна агенция.

При въвеждането на електронните наставления против отпадането на хартиената рецепта се оповестиха общопрактикуващи лекари, съсловната организация, лекари, работещи в лечебни заведения и други Мотивите им да не отпада хартиената рецепта бяха свързани с възможна липса на интернет, определяне на рецепта по време на домашно посещаване и други

Електронната рецепта е дигитален вид на общоприетата хартиена рецепта. Лекарят попълня на компютъра си и записва информация за нея в здравната карта на пациента. Електронните предписания се изпращат по интернет сега на написването им и по този метод целият развой по закупуването на лекарството се улеснява, а шансът за допускане на неточности понижава, тъй като към този момент не се разчита на докторския почерк. Електронна рецепта се съхранява на специфичен сървър на НЗОК, посредством който само може да бъде изпълнена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР