Лекарствата, независимо дали са с рецепта или без, са регулирана

...
Лекарствата, независимо дали са с рецепта или без, са регулирана
Коментари Харесай

Най-динамичните компании за козметика и фармация: Здравословен ръст

Лекарствата, без значение дали са с рецепта или без, са контролирана от страната стока, чиито цени рядко могат да се усилват, без значение от търсенията на пазара или инфлацията. Напротив, държавната политика е да оказва всякакъв напън върху производители да понижават цените си. За сметка на това обаче на козметичния и фармацевтичния пазар има същински оазиси на положителния растеж, при които цените не се контролират, маржовете са високи и пазарният триумф е единствено въпрос на положително показване на продукта пред потребителите или пък нуждаещите се от него.

Тези сегменти без тежка администрация, държавно наличие и регулация са секторът на производителите и вносителите на медицински произведения, козметиката и парфюмерията, както и сегментът на търговията с хранителни добавки. Всички те са показани в, като от нея отсъства още един огромен състезател в бранша - това са аптеките в огромните градове, които също реализират милионни обороти.
Автор: Капитал Пазарният водач
През 2019 година това е българската компания за произвеждане на органична козметика " Пурмерул ", фамилен бизнес, който обаче единствено за няколкото години от основаването му съумява да записва продуктите си за слънцезащита и грижа за кожата в множеството европейски страни, без скандинавските, Съединени американски щати и Русия, да откри място на уеб страницата на Amazon и да реализира фантазията на всяка млада компания - 90% от продукцията й да бъде за експорт (виж профил на компанията ).
Автор: Капитал Лекарствен растеж
През 2019 година растежът на целия фармацевтичен пазар се движеше към 7%. " Берлин Хими - Менарини " обаче отбелязва растеж над 152%. Той не е органически и резултат от изобретяването на нови медикаменти или усилване на досегашните позиции на компанията. Причината за този растеж е прехвърлянето на едно голямо портфолио от артикули за лекуване на белодробни болести. Досегашната дивизия на английско-американския тръст GlaxoSmithKline за лекуване на тежки белодробни болести - астма, хронична обструктивна белодробна болест и други, към този момент продава медикаментите си през " Берлин Хими ", което е и повода за растежа и най-високите доходи от продажби в класацията.

Не такива обаче са събитията при най-бързо растящата компания във фармацевтичния бранш през 2019 година - японската Astellas, която генерира растеж над 67% единствено с продажбата на новите си медикаменти за лекуване на онкологични и онкохематологични болести. Компанията е фокусирана да изобретява лекарства единствено за болести, за които досега не е имало никакво лекуване (още за нея ).

В сходен порядък се движат продажбите и на фармацевтичната дивизия на американския тръст Johnson&Johnson в България. Компанията също генерира растеж към 67% в продажбите на най-новите си артикули за лекуване на онкологични, психиатрични и други тежки болести.
Гепард Класация на най-динамичните дребни и междинни компании в България Годишната ранглиста Гепард изследва динамичността на развиването на дребния и междинен бизнес в България за предходната година, а главният индикатор е растежът на приходите: ➤ Данни за над 2243 компании: доходи, облага, личен състав ➤ Разпределение на водачите по райони и браншове ➤ Анализи и сполучливи истории 2019 година е била третата поредна сполучлива за дребните и междинните предприятия: ➤ Приходите на най-хубавите са достигнали 28.5 милиарда лева ➤ В топ 10 попадат компании от седем разнообразни бранша ➤ В София и Пловдив се намират над 50% от фирмите в класацията.Разбираемо е, че 2020 година няма да е същата поради корона рецесията - постъпленията и облагите ще намалеят съществено, а идната ще е изпълнена с доста незнайни.
През последните години фармацевтичните компании, изключително тези, които изобретяват сами своите медикаменти, са сложени в обстановка на непрестанен напън за отстъпки и за понижаване на цената от страна на страната.

За да се покрие едно лекарство от здравната каса, компанията би трябвало да даде 10% отстъпка на входа, по-късно да договаря за спомагателни отстъпки, а в случай че лекарството е ново - непосредствено да подари дозите за пациентите си за цяла година на НЗОК. Освен това цените в България се съпоставят с тези в останалите европейски страни и в случай че някой здравен фонд контракти отстъпка за поръчани милиони опаковки, тя автоматизирано става цена и в България, без значение че тук се продават минимални количества. Тъй като пък цените в България са референтни за други европейски пазари, фирмите избират да забавят регистрирането на нови медикаменти или непосредствено да ги изтеглят, с цел да не срутват западноевропейските си продажби.

Всичко това прави фармацевтичните компании извънредно внимателни на българския пазар и междинният интервал на закъснение на регистрацията на ново лекарство спрямо останалите европейски страни е две години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР