Лекарства за милиони левове са иззети при акция на МВР

...
Лекарства за милиони левове са иззети при акция на МВР
Коментари Харесай

МВР иззе лекарства за милиони левове

Лекарства за милиони левове са конфискувани при акция на Министерство на вътрешните работи против данъчните закононарушения и прането на пари. Става дума за животоспасяващи медикаменти и лекарства за онкоболни и за деца, изясни на изключителна конференция ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев, съобщи Нова телевизия.

Акцията е извършена на територията на София, Шумен, Сливница и Пловдив. " Производството, което следим е формирано през септември. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица ", разяснява Гешев.

" Вчера в ГДБОП бяха доведени над 20 лица. Смятаме, че проведената незаконна група по тази скица се състои от 7 лица и евентуално доказателствата, които сме дали, ще бъдат задоволителни на прокуратурата. Тези 7 лица бяха арестувани за 24 часа”, заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. В той изясни, че в границите на интервенцията са употребявани " много СРС-та”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР