Лекарският щаб на Барселона е изготвил специален доклад с цел

...
Лекарският щаб на Барселона е изготвил специален доклад с цел
Коментари Харесай

От Барса предвиждат оптимистично между петима и десетима контузени след паузата

Лекарският щаб на Барселона е изготвил специфичен отчет за да планува заплахата от травми след подновяването на футболния сезон, написа AS. Според оптимистичните данни от Кан Барса се чакат сред " петима и десетима " контузени след рестарта на Ла Лига. Изброените аргументи за контузии са няколко, като измежду тях не попада заплахата от заразяване с ковид.

Периодът от два месеца без подготвителни занимания ще сложи на тестване телата на футболистите след възобновяването на дейните тренировки. Липсата на подготвителни срещи ще им попречи да влязат в игрови темп. Малкото време сред формалните мачове няма да разреши на играчите да се възстановят задоволително бързо за ново оптимално натоварване на терена. Говори се за 72 часа сред срещите.

Същевременно ще се разиграват последните 11 кръга от шампионата на Испания, което допуска значимостта на всеки един мач. Към това се прибавя и идните елиминации в Шампионската лига след края на шампионатите. Кике Сетиен разполага с един от най-късите сформира в Ла Лига - единствено 19-има футболисти от първия отбор. Един от тях е трайно контузен - Усман Дембеле. Той, естествено, ще бъде сменен от Ансу Фати, който е добра опция от дублиращия състав.

Традиционно месеците с най-вече травми са при започване на всеки сезон - през август и септември, откакто играчите са се завърнали от ваканцията. През сегашния сезон каталунците са имали десетима контузени през август и септември - по петима на месец. От началото на акцията единствено двама играчи на Барселона са се отървали без контузии. Това са новите попълнения Антоан Гризман и Френки де Йонг. Ла Лига 27 кръг, събота 7 март  Барселона 1:0краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР