Лекарският съюз във Враца поиска да наложи цензура на местните

...
Лекарският съюз във Враца поиска да наложи цензура на местните
Коментари Харесай

Мощен скандал във Враца! Цензурират новините за К-19, за да има печалба за болниците

Лекарският съюз във Враца изиска да наложи цензура на локалните медии, твърди организация BulNews.

На конференция, проведена от Районна гилдия на Българския Лекарски съюз в града под Околчица, ръководителят ѝ доктор Росен Айков си разреши да изиска да се лимитират материалите, които се разгласяват за инфектирани от ковид медици. На срещата бяха поканени всички врачански медии.

Според него имената на инфектираните лекари би трябвало да се крият от обществото, с цел да не страдат лечебните заведения. По този метод хората няма да научат къде има действителна заплаха от COVID-19, а лечебните заведения ще продължат да натрупат облага.

Д-р Айков не посмя непосредствено да изиска налагането на цензура, а го направи под формата на молба към всички присъстващи публицисти.

„ Всяко писане за доктор, който се е разболял с име, болница и т. н. поврежда имиджа и на болничното заведение и плаши пациентите “, сподели доктор Айков.

„ Личната ми молба е да не взимаме вярата на хората и да не ги плашим, тъй като след всяко такова изнасяне на информация пациентите стартират да не се лекуват “, добави той.

BulNews твърди, че за първи път в историята на врачанската публицистика някой публично изиска от медиите да крият информация от своите читатели, фенове и слушатели. Любопитното е дали тази позиция на доктор Росен Айков е съгласувана на национално равнище и какво мисли управлението на браншовата организация за тази самодейност, приключват от медията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР