Лекарска грешка доведе до фатален край. Бременна жена посетила болница

...
Лекарска грешка доведе до фатален край. Бременна жена посетила болница
Коментари Харесай

Лекарска грешка: Направиха аборт на бременна, сбъркали я с друга пациентка

Лекарска неточност докара до съдбовен край. Бременна жена посетила болница в Буловка, Прага за надзорен обзор, само че докторите я объркали с друга пациентка и направили аборт, предава CNN Prima NEWS.

Персоналът е объркал пациентите и вследствие на това здрава жена е направила импровизиран аборт, оповестява прессекретарят на болничното заведение Ева Столейда Либигерова.

Предполага се, че това са две чужденки, които живеят непрекъснато в Чехия. Бременната жена е отишла за обикновен обзор, а на другата лекарите е трябвало да създадат интервенция, която се прави за лекуване на болна матка, само че може да се употребява и за спиране на бременността.

Екипът, направил аборта, е отхвърлен. 

„ Това е доста противен случай. Трябва да има вътрешно следствие, в случай че е имало непозволено държание, виновникът би трябвало да бъде осъден “, сподели министърът на опазването на здравето Камал Фархан.

Според него, в случай че се потвърди нарушаване, болничното заведение би трябвало да обезщети майката. „ Никой обаче не може да размени с финансови средства загубата, която е претърпяла майката “, уточни Фархан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР