Лекарка, завърнала се от Испания преди дни, застъпила на смяна

...
Лекарка, завърнала се от Испания преди дни, застъпила на смяна
Коментари Харесай

Смут в болницата в Севлиево заради лекарка, върнала се от Испания

Лекарка, завърнала се от Испания преди дни, застъпила на промяна в болничното заведение в Севлиево, без да е стояла под домашна карантина, оповестява БНР.

Жената се е върнала от чужбина на 11 март, а все още към този момент е сложена под карантина. Тя обаче е изкарала няколко наряди в отделението по вътрешни заболявания.

Управителят на болничното заведение доктор Пламен Цеков изясни, че не е знаел, че колежката му е пътувала в Испания. Според него обаче нямало проблем, тъй като самата лекарка запитала всички виновни институции дали предстои на карантина и получила негативен отговор.

Ден след завръщането ѝ - сутринта на 12 март, било направено питане към Министерство на вътрешните работи дали предстои на карантина, само че откакто от там декларирали, че не е належащо, дамата отишла на работа.

На въпрос за какво запитването е било отправено към Министерство на вътрешните работи, а не към РЗИ доктор Цеков изясни, че запитването било направено от брачна половинка й, а никой от чиновниците в болничното заведение не знаел, че колежката им е в Испания.

Той уточни, че дамата е работила и на 13 март и че е здрава, без никакви признаци и недоволства. В понеделник, 16 март, тя разговаряла и с РЗИ, като в началото от здравната ревизия също декларирали, че може да работи. Затова тя пристигнала за следобедното си дежурство.

От РЗИ обяснили на лекарката, че може да продължи да работи, защото карантината се отнасяла за лицата, които влизат в България от 13 март нататък.

След като разговаряла с сътрудници в болничното заведение обаче, било решено тя да остане у дома за по-голяма сигурност. Според доктор Цеков обаче от тази мярка " няма никакъв смисъл ".

" На един доктор мястото му е в болничното заведение. Ако би трябвало да бъде в карантина, може да бъде в карантина в болница. Ако изкараме всички лекари в карантина, какво вършим ", акцентира той.

Д-р Цеков изясни, че лекарката не е изследвана за ковид, тъй като няма експресни текстове. Не са изследвани и пациентите, лекарите и сестрите, с които е била в контакт.

Управителят на болничното заведение в Севлиево съобщи и че в нея няма тежко заболели пациенти, за които да има съмнения, че са инфектирани с коноравирус. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР