Лекарка от Пловдив, сгрешила болничен лист, се обади на телефон

...
Лекарка от Пловдив, сгрешила болничен лист, се обади на телефон
Коментари Харесай

Лекарка от Пловдив набеди пациентка на телефон 112 в тормоз заради болничен лист

Лекарка от Пловдив, сбъркала болничен лист, се обади на телефон 112, че в кабинета й има нападателна пациентка, когато пострадалата се върнала за промяна.

Личният доктор на дамата, която има тежка диагноза, се пенсионирал и по този начин тя се озовала в листата на докторката. През 2021 година лекарката от ДКЦ-IV забавила издаването на нужните документи за освидетелстването на пациентката ред ТЕЛК и от този момент сред тях нямало доверие. В началото на октомври м. година дамата отишла в кабинета, с цел да й издадат здравно за работа, което се случило, само че данните на новия шеф не бил отразени в електронната система. И когато на 18-и същия месец й се наложил издаването на болничен лист, получила документа, само че с данните за предходната й работа.

Жената открила грешката бързо и незабавно се обадила на лекарката с молба да й бъде публикуван нов болничен лист.  Докторката, изнервена и на всеослушание, й отказала изрично, като й декларирала, че работният й развой е завършил към този момент и й е омръзнало да се занимава с нея. Пациентката се върнала в поликлиниката, двете се скарали, в един миг лекарката скъсала болничния лист и се обадила на телефон 112. Другата жена също настояла полиция да се намеси в решаването на случая. В последна сметка бил публикуван правилен болничен лист.

Случаят стигнал до Районния съд в Пловдив, който трябвало да реши дали държанието на пациентката е демонстрация на дребно безчинство. Съставът обаче намира за недоказани изказванията на докторката, че болната жена е блъскала по вратата и я е обиждала. Няма и очевидци, които да се възмутили от случилото се, и по този начин пациентката е оповестена за почтена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР