Лекарите в университетската болница Шарите в Берлин, където беше лекуван

...
Лекарите в университетската болница Шарите в Берлин, където беше лекуван
Коментари Харесай

Лавров убеден, че германските лекари не са открили доказателства, че Навални е бил отровен

Лекарите в университетската болница " Шарите " в Берлин, където беше лекуван съветския опозиционер Алексей Навални, не са разкрили доказателства в неговите проби, че е бил токсичен с каквото и да е бойно отровно вещество . Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Спутник ".

" Лекарите в Омск не откриха никакви следи от химически бойни субстанции, те почтено споделиха това. Но бих желал да обърна вашето внимание върху обстоятелството, че клиниката " Шарите " също не е разкрила каквито и да е токсични субстанции в своите анализи; вместо това те бяха " открити " по-късно в клиниката на Бундесвера ", разяснява Лавров пред членове на Асоциацията на европейския бизнес в Русия.

" Все още не знаем: дали французите и шведите сами са провели теста, или просто са им били дадени от германците. А фактът, че нашите сътрудници се пробват да запазят всичко в загадка, да размътват водите , е нещо, което ни тревожи мощно. Искаме да намерим истината и ще се опитаме да го създадем ", добави съветският първи посланик.

В същото време Лавров акцентира, че Москва не се съмнявала, че Европейският съюз ще се опита да наложи нови наказания против Русия по отношение на проблема с Навални, въз основата на неотдавна основана политика за наказания за хипотетични нарушавания при потреблението на химическо оръжие.

В събота съветското външно министерство се оплака, че немските им сътрудници са отказали да дават на съветското посолство в Берлин консулски достъп до Алексей Навални, откакто той беше изписан от " Шарите ". Според Москва съветските прокурори са изпратили на немската страна четири претенции за правна помощ за следствието им по хипотетичното отравяне на Навални, като никой от тях не бил получил отговор.

Москва също по този начин разкритикува остро Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) за тихото даване на немската страна на " техническа помощ " по случая Навални, без да осведоми Русия, и чее Русия трябвало да бъде страна във всяко обективно следствие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР