Лекарите в Румъния планират обща стачка на 27 юли. Това

...
Лекарите в Румъния планират обща стачка на 27 юли. Това
Коментари Харесай

Румъния остава без лекари - ще стачкуват

Лекарите в Румъния възнамеряват обща стачка на 27 юли. Това оповестиха от Федерация " Здравна взаимност ", която съставлява техните ползи.

Протестни акции ще има още при започване на юли. На шести идващия месец недоволните за малко ще преустановят активността си, само че няма да напущат рамките на лечебните заведения. Подобна предупредителна проява те организираха и на 15 юни.

На 12 юли ще провеждат народен протест на площад “Виктория ” в Букурещ, а на 19 юли 2023 година ще проведат предупредителната стачка.

" Протестните дейности ще бъдат продължени и засилени ”, заканват се от Федерация " Здравна взаимност " на формалния си профил във Facebook. 

На 8 юни над 2000 здравни служащи от цяла Румъния стачкуваха в Букурещ и желаеха по-високи хонорари и надбавки, изцяло използване на закона за заплащането за всички чиновници в системата, пресмятане на всички надбавки и наряди по отношение на настоящата заплата, пресмятане на надбавката за храна по отношение на настоящата брутна минимална заплата в страната и други.

Недоволните настояват, че заплатите им не са променяни от 2018 г.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР