Лекарите в Гърция стачкуват срещу проблемите в болниците. Синдикатите съобщават

...
Лекарите в Гърция стачкуват срещу проблемите в болниците. Синдикатите съобщават
Коментари Харесай

Лекарите в Гърция стачкуват

Лекарите в Гърция стачкуват против проблемите в лечебните заведения. Синдикатите оповестяват за липса на експерти, дефицит тук-там за хоспитализиране и непълен бюджет, съобщи кореспондентът на БНР.

В 24-часова стачка са всички здравни служащи в държавните лечебни заведения, които одобряват единствено незабавни случаи. Протестите на гръцките лекари са против неналичието на задоволително медицински служащи, в това число и експерти. Синдикатите оповестяват, че в множеството държавни лечебни заведения липсват лекари-специалисти.

На митингите през днешния ден гръцките медици упорстват неотложно да отпадне наредбата, която остави без работа над 7000 неимунизирани здравни служащи. Лекарите, които са на първа линия в битката с пандемията оповестяват, че не доближават кревати в COVID-отделенията. От опозицията поддържаха митингите на гръцките здравни служащи и оповестяват за „ безпорядък в здравната система “, а пациентите са принудени да се лекуват в частни клиники. Да се усилят бюджетните средства за опазване на здравето вместо големите разноски за въоръжаване, упорстват депутатите от комунистическата партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР