Лекарите в една от водещите болници в Белгия "Сен Пиер"

...
Лекарите в една от водещите болници в Белгия "Сен Пиер"
Коментари Харесай

Ето как медици във водеща болница посрещнаха премиерката на Белгия

Лекарите в една от водещите лечебни заведения в Белгия "Сен Пиер " посрещнаха премиерката Софи Вилмез, която през днешния ден пристигна на посещаване при тях - с "коридор на презрението и позора ", съобщи ТАСС.

Макар че заявената цел на визитата в болничното заведение бе да се окаже морална поддръжка на нейния личен състав, телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин лекарите и сестрите застанаха от двете страни на асфалтовата алея, водеща към болничното заведение, и когато колата на премиерката се приближи, те се обърнаха с тил към нея, с цел да показват своето възмущение от отношението на белгийските управляващи към системата на опазването на здравето в изискванията на пандемия от ковид.

В акцията участваха към 120 лекари, сестри и чиновници от Бърза помощ.

"Лекарите упорстват да получат финансови обезщетения или покачване на заплатата за последните два месеца на тежка работа. Освен това, личният състав на болница "Сен Пиер ", както и лекарите в цялата страна с възмущение посрещнаха нареждането на държавното управление за наложително изключително работно време, в случай че това е належащо. Нашите лекари и медсестри така и така работят изключително и тези насилствени ограничения провокират остри възражения ", съобщи по този мотив представителят на лекарския профсъюз Дирк Ван Овертвелд.

Самата Вилмес приказва пред лекарите в болничното заведение и сподели, че секторът на опазването на здравето "се нуждае от преструктуриране и в допълнение финансиране ".

Тя беседва 40 минути с личния състав в болничното заведение и даде обещание да окаже както материална, по този начин и психическа поддръжка. Представителите на синдиката подсетиха по този мотив, че точно Вилмес на предходния си елементарен като министър по бюджетните въпроси съкращаваше разноските за здравно обслужване през последните три години.

Броят на новозаразените с Ковид-19 в Белгия през последното денонощие се усили с 291 и доближи 55 280 души, заяви през днешния ден здравното министерство на кралството. За последните 24 часа са умряли 47 души от ковид и по този начин смъртните случаи към този момент са общо 9052 в страна с 11,5 милионно население. Двата всекидневни индикатора са най-ниските от началото на април.

В Белгия на тест за ковид се подлагат единствено хора с тежки признаци на заболяването. На болните с леки признаци се предлага да си останат вкъщи, да получават лекарски съвещания по телефона и да не се явяват персонално в медицински институции.

От 4 май Белгия пристъпи към поетапна анулация на карантинните ограничения, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР