Лекарите в болницата в Омск, в която е настанен руският

...
Лекарите в болницата в Омск, в която е настанен руският
Коментари Харесай

Руските лекари отказват да пуснат Навални да лети за Германия

Лекарите в болничното заведение в Омск, в която е настанен съветският опозиционер Алексей Навални, настояват, че ще е прекомерно рисковано за здравето му да лети за Германия, съобщи организация ТАСС.

От Нюрнберг кацна медицински аероплан с специалисти, които желаят да отведат Навални за лекуване в Германия. Към момента обаче съветските им сътрудници отхвърлят този трансфер. Главният доктор на болничното заведение Александър Мураховски съобщи, че полет до Германия крие доста опасности за здравето на пациента. От неговия екип настояват, че е бил токсичен. Според говорителката на Навални Кира Ярмиш докторите в Омск не го лекуват, а просто желаят да " прикрият закононарушението ".

Лекуващите го доктори обаче отхвърлят тази версия. Рязкото утежняване на положението на Навални може би е породено от нарушение на обмяната на веществата, съобщи основният доктор на болничното заведение в Омск. „ Имаме работни диагнози. Основната от тях, към която клоним, е нарушаване на въглехидратния баланс, т.е. нарушаване на обмяната на веществата. Това може да се провокира от внезапно намаление на равнището на захар в кръвта ", сподели Александър Мураховски, представен от пресслужбата на районното здравно министерство на Омска област. Навални ще остане в Омск, до момента в който положението му се стабилизира, заяви пред публицисти основният доктор.

Мураховски съобщи, че немските лекари са били поканени в болничното заведение, с цел да се срещнат със положението на съветския опозиционер. Юрист от Фонда за битка с корупцията на Навални обаче сподели, че немските лекари не са получили достъп до пациента, съобщи " Ройтерс ". Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че не знае да са давани някакви указания или заповеди, забраняващи прехвърлянето на Навални в чужбина. Зависи от лекуващите съветски лекари по кое време Навални може да бъде превозен за лекуване в Германия, означи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР