Лекарите у нас са изправени пред огромно психическо натоварване, а

...
Лекарите у нас са изправени пред огромно психическо натоварване, а
Коментари Харесай

БЛС: Родните лекари са изтощени, пазете ги!

 Лекарите у нас са изправени пред голямо психическо натоварване, а съвсем половината от тях са подложени на вербална експанзия по време на работа. Това се споделя в позиция на Българския лекарски съюз.

" В изискванията на Covid-19  беше сполучливо осъществена първата в България донорска обстановка. Независимо от тежките условия, в които сме принудени да работим  през последните месеци, българските лекари за следващ път демонстрираха, че владеят медицина на международно равнище. В същото време, всички ние, сме изправени пред голямо психическо натоварване ", се споделя в позицията.

Проведеното от БЛС национално изследване " Здравни проблеми измежду работещото население и лекарското съсловие " сподели, че всеки втори доктор изпитва психическо безсилие при работа. Освен това всеки втори доктор е бил жертва на вербална експанзия по време на работа (48%).

" Да си доктор в България е задача на границата на човешките благоприятни условия.От БЛС призоваваме – Оставете ни да работим умерено! Използването на обидни квалификации,  експанзия и закани за разпра са накърняващи човешкото достолепие и изрично неприемливи. Невъзможно е да работим в изискванията на съмнение и боязън от разпра. Агресията, както и езика на омразата, пречат на всички нас и разрушават доверието посред ни ", декларират от БЛС. Оттам приканват за съблюдаване на моралните полезности и професионална нравственос. 

" Пазете ни! Само дружно можем да се оправим! ", продължава позицията.

" Благодарим Ви сътрудници, ценим Вашата работа, отдаденост и скъпата помощ, която непрекъснато оказвате на пациентите ", приключва позицията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР