Лекарите ще съветват пациентите си коя ваксина е добра за

...
Лекарите ще съветват пациентите си коя ваксина е добра за
Коментари Харесай

Лекарите ще съветват пациентите коя ваксина е най-подходяща за тях |

Лекарите ще поучават пациентите си коя ваксина е добра за тях , разгласи здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов пред Българска национална телевизия. Той заяви, че до момента са имунизирани 1719 индивида.

" Ние не чакахме имунизациите, а се готвехме много дълго време за тях. Най-голямата вест е, че имунизациите са в България и ние изпълнихме това, което обещахме - те стигнаха до всяка област в България ", съобщи той. 

Проф. Ангелов уточни, че компанията производител е трябвало да достави имунизациите до всички 28 точки в страната. " В един миг обаче разбрахме, че тази доставка ще бъде по-скоро алегорична, с цел да покаже силата на Европа по едно и също време, в един ден да покаже, че се изправя против COVID-19 ", изясни министърът.

Голямото разрастване на процеса по имунизиране - и осведомително, и като акция, ще стартира не по-рано от средата на януари. В началото на януари се чакат новите доставки. Според професора искащите да се имунизират стават от ден на ден с всеки минал ден.

Министърът бе първият имунизиран българин на 27 декември. Чувствал се чудесно и няма недоволства, с изключение на неразположение на мястото на убождане.

" Със сигурност ще създадем осведомителна акция, още през днешния ден стартирам позвънявания към всички медии в цялата страна. Идеята е до Нова година да създадем видео конферентна среща, с цел да почерпим от техния опит по какъв начин да стигнем до повече български жители. Моята цел е българският жител да бъде най-информираният европейски жител ", безапелационен е здравният министър.

В момента се създава ново приложение, в което концепцията е информацията да стига първо до лекарите и по-късно те да могат да отговорят на всички въпроси на пациентите.

" Надеждата е във имунизациите, вярата не е в плазмата ", безапелационен е министърът.

" Мерките - тяхната роля, е да предпазят колкото се може повече български жители от среща с COVID-19. Затова няма да спра да дублирам, че не желая българските жители да бъдат излекувани, а да бъдат здрави. Това е концепцията на ограниченията и те имат резултат - виждате, че понижават заболелите, натискът върху здравната система е доста по-малък, в сравнение с преди ", уточни още проф. Ангелов.

Той призна, че държавното управление е дебитор на българските деца и родители. Затварянето на учебни заведения, съгласно специалистите, беше нужно и навременно решение и ние го взехме, добави той.

Ще бъде изработен разбор на числата и тогава ще се вземе решение по какъв начин да се постъпи с по-големите възпитаници. Има концепция те да се редуват, само че занапред ще се разисква, безапелационен е министърът.

" Ще запомня 2020 година с всичко това в лечебните заведения, което потвърди и ни сподели силата на Хипократовата клетва. Със сигурност и лекари, и сестри са изтощени, само че никой не се отхвърли ", безапелационен е министър Ангелов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР