Лекарите се борят за живота на пострадало на пътя младо

...
Лекарите се борят за живота на пострадало на пътя младо
Коментари Харесай

Транспортираха в Пирогов тежко раненото в катастрофата в Благоевград момиче

Лекарите се борят за живота на потърпевшо на пътя младо момиче.

Тежка злополука с двама тежко потърпевши младежи стана през днешния ден следобяд на изхода на Благоевград. Джип „ Фолксваген “, движещ се по ул. „ Иван Михайлов “ в региона на пътен възел „ Грамада “ се удря в дирек и се прекатурва по таван. Свидетели на случая са моторист и водач на лек автомобил,  които първи се притичват на помощ на потърпевшите до идването на колите за спешна помощ.

Сигналът е подаден към 16:15 часа на телефон 112. При случая са тежко ранени 19-годишният водач на автомобила и 15-годишно момиче, които са превозени в ЦСМП – Благоевград за оказване на здравна помощ. В колата са пътували още две девойки, измежду които и сестрата на тежко потърпевшата. По първична информация едната е напуснала местопроизшествието, евентуално е била изпаднала в потрес от претърпяното.

Пострадалата 15-годишна госпожица е призната в кома в отделението по реанимация с тежка черепно-мозъчна фрактура и вътрешни травми. Тази вечер малко преди 19 часа тя бе превозена за клиника „ Пирогов “, съобщи за „ Струма “ началникът на отделението по реанимация доктор Росен Стойчев. В реанимация остава водачът, който е в тежко положение – с пневмоторакс. Другите девойки, които са пътували в колата, са се отървали с леки пострадвания и нерешителност.

Пред спешно-приемно поделение през днешния ден дойдоха родственици и другари на младежите, множеството от които са от кв. „ Струмско “. Някои от тях взаимно се укоряваха за станалото, а един юноша даже налетя на различен на пердах, написа struma.bg.

Най-вероятната причина за злополуката е високата скорост на автомобила, вследствие на която водачът е изгубил надзор и се е забил в стълба. Това не е първият пътен случай на младия водач. Пътят в региона на местопроизшествието краткотрайно бе затворен за придвижване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР