Лекарите се борят за живота на майка ми, но никой

...
Лекарите се борят за живота на майка ми, но никой
Коментари Харесай

Възрастната съседка, пострадала при взрива в бл. 302, е в кома, синът й призовава строителни фирми за помощ


" Лекарите се борят за живота на майка ми, само че никой не дава вяра какво ще се случи. Ние живеем над гръмналия апартамент и целия пушек е минал през нашия апартамент. Тя е погълнала този дим и е доста зле. Аз не бях вкъщи в този миг, водач съм и пътувам. Нея вечер не бях вкъщи, тя е била сама. Когато е чула гърмежа е излязла на открито, почнала е да чука по вратите на съседите за помощ, само че никой не е отворил, тъй като и другите хора са били в суматоха в този миг. Прибрала се е вкъщи и там е припаднала от обгазяването. Пожарникарите са я избавили, когато са влезнали да гасят и да вадят хората. 

Апартаментът ни е един от най-обгорелите и опушени, тъй като е поел дима и температурата от гърмежа и пожара изпод. Стопени са климатиците, всичко е обгоряло. Не виждам в околните 6 месеца дали ще може да се живее в този апартамент. Не сме застраховани и не зная на каква помощ можем да разчитаме. Никой не дава вяра какво и по кое време ще се прави. Терасите също са напукани от ударната вълна. Община Варна ни даде една стая с две кревати и обща кухня. Може да се живее една седмица там. През другото време, в случай че майка ми се оправи, не зная по какъв начин ще можем да живеем там, защото сестра ми ще пристигна да я гледа. Не зная къде ще се перем, къде ще готвим в тая обща кухня с едно малко котлонче. 

Засега никой не споделя дали някой ще ни помогне и на нас за възобновяване. Правят дограми в жилището на този идийот, който ни гръмна, на него му поставят порти и дограма. А ние, които сме на улицата, не знаем какво да вършим. Жилището ни е в окаяно положение. Нужна ни е помощ от строителна група, тъй като терасите би трябвало да бъдат укрепени. Важно е да се измие фасадата, която е опушена. Изгорели са тръбите в сервизните пространства. Те бяха заменени. Разбиха пода и тавана на тоалетната и оставиха дупките зеещи. Никой не споделя обаче по кое време ще приключи ремонтът. Затова приканвам всички строителни компании, компании за дограма, мебелни компании, частни майстори, да оказват помощ в случай че могат с възобновяване на домовете ни, тъй като сме сложени в сериозно състояние.

14 жилището имаме възбрана от общината да ги обитаваме, тъй като са негодни за живеене. В другите жилища има опушване и счупени стъкла, само че вредите са по-малки. Най-тежко е ситуацията в 6 жилището. На този стадий се надяваме на знамение да се оправи майка ми, да се възвърне, тъй като белите и дробове след този дим са отказали и е на апаратно дишане. Отново приканвам, в случай че има хора, които могат да оказват помощ, дано се отзоват ", показа Андон Андонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР