Лекарите отделят огромна част от времето си за документация и

...
Лекарите отделят огромна част от времето си за документация и
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Вече няма опашка от задъхани хора, които имат нужда от кислород

Лекарите отделят голяма част от времето си за документи и бюрократичната тежест е доста огромна. Това изясни пред Нова проф. Николай Габровски. Според него през последните години активността на медиците е един финансов доклад на свършеното.

„ Изискванията към нас нарастват от година на година. Ние отделяме голяма част от времето си документите да бъде изрядна в медицински и финансов аспект, с цел да отчетем, че сме свършили работата си по верен метод. Тази бюрократична тежест е доста огромна, а ние желаеме да лекуваме”, сподели медикът. И добави: „ Дори да желаеме да бъдем по-човечни, от време на време би трябвало да съблюдаваме процедури, които не са човечни”.

Проф. Габровски оцени актуалната вълна на COVID-19 като по-лека, през която се регистрира по-малък напор към лечебните заведения. „ Опашката от задъхани хора, които чакат да им бъде подаден О2 - не я виждаме. Чувствам се благополучен от това нещо. Нещата вървят по-леко”, добави той и регистрира, че Омикрон протича по-леко.

Той разяснява, че възрастовата група на заболелите с ковид се трансформира. „ Категорично възрастта слиза надолу. Делта разновидността беше по-опасен за младежите. Имахме повече по-млади жертви”, съобщи проф. Габровски.

Според него сме при започване на края на ковид. „ Трябва да запазим разсъдък и дисциплинираност преди да пристигна този край, тъй като може да има неприятни изненади. Смятам, че петата вълна си отива, само че за жалост имаме време и за шеста”, предизвести професорът.

Високия брой умряли през миналата година медикът си изяснява с незадоволителната имунизация. „ Навсякъде в Западна Европа, където имаше високи равнища на имунизация, нямаше такава висока смъртност, макар болните. Липсата на имунизацията е проблем и тъжна истина. Защото това са били предвидими и предотвратими смъртни случаи, голямата част от тях”, безапелационен е той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР