Лекарите отдавна предупреждават за рисковете от прекаляването с чипса, но

...
Лекарите отдавна предупреждават за рисковете от прекаляването с чипса, но
Коментари Харесай

Чипсът забавя психическото развитие на децата

Лекарите от дълго време предизвестяват за рисковете от прекаляването с чипса, само че ново проучване разкри щета от пържените картофени кръгчета върху душeвността на дребните деца, оповестява БГНЕС.

Чипсът вреди на холестерола в кръвта и води до наднормено тегло. Също по този начин има негативно влияние върху сърдечно-съдовата система, а в ранна детска възраст води до проблеми в психическото развиване.

Изследователи от университета в Бристол провели задълбочено изследване на казуса. Те изследвали група деца сред 3 и 4 години, някои от които консумирали чипс всеки ден. Резултатите при тях посочили нарушавания на паметта, ниско равнище на креативно мислене и намалена централизация.

Такива деца понижават триумфа си в учебно заведение и имат поведенчески проблеми в фамилията и в класната стая. Изследването демонстрира, че повода за казуса са наситените мазнини в продукта. Те пречат на вярното действие на мозъка на детето и неговото хармонично развиване. Най-тревожен е фактът, че следствията от несъразмерната приложимост на чипс в ранна възраст са необратими. Ето за какво експертите предлагат на родителите изцяло да отстранен пържените картофи и чипса от диетата на децата си.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР