Лекарите от УСБАЛАГ Селена“ спасиха бременност, а след това и

...
Лекарите от УСБАЛАГ Селена“ спасиха бременност, а след това и
Коментари Харесай

В Пловдив спасиха бебе, което се смятало за неспасяемо

Лекарите от УСБАЛАГ „ Селена “ избавиха бременност, а по-късно и живота на недоносеното бебе. Малката Кристияна, за която няколко лекари предложили да бъде прекратена бременността, беше изписана от профилираната болница в отлично положение, оповестиха от лечебното заведение.
„ Спаси я вярата, която ни даде лекар Даниел Ставрев, че би трябвало да създадем всичко допустимо да задържим бременността. Както и неонатолозите, които се грижиха непрекъснато за нея в продължение на 106 дни “, споделя изстрадалата майка Марина Вътева.
В 22 гестационна седмица Марина схваща от акушер-гинеколога си, че е с пролабирал околоплоден мехур. Младата жена посещава експертите в една от огромните лечебни заведения в Пловдив. Лекарите там дават мнение, че бременността наложително би трябвало да бъде прекратена. Дори хоспитализират Марина, с цел да я приготвят за процедурата.
Силната религия, че заченатият живот не може да бъде пресечен без да се тестват всички благоприятни условия, кара младото семейство да потърсят още едно, трето мнение. Така попадат на доктор Даниел Ставрев в УСБАЛАГ „ Селена “.

(Майката Марина Вътева с доктор Ставрев)
Лекарят, който е потвърдил, че чудесата са действителност, предлага да опитат да спасят тази бременност. „ Трябваше ни единствено малко вяра, с цел да се вкопчим в нея и да продължим да се борим за детето си. Тази вяра ни даде доктор Ставрев! Две фрази, които трансформираха живота ни... “, споделя бащата на Криси – Марин.
Марина постъпва в болница „ Селена “ за хоспитализация, където прекарва три седмици в цялостен покой. Всеки ден е дребна битка, само че всеки ден престой на бебето в утробата, го приближава до шанса за живот. След втората седмица обаче мехурът на Марина се спукал дефинитивно и седмица по-късно се наложило бебето да бъде родено оперативно макар ранната гестационна седмица. Кристияна се родила с тегло едвам 700 грама и растеж от 31 сантиметра.
Битката за живота й се преместил в интензивния неонатологичен бранш на „ Селена “. 106 дни  неуморна денонощна битка, водена от неонатолозите – лекарите за които е ежедневна задача да пазят най-крехия живот – този на новородените. Днес дребният воин Криси най-сетне ще бъде в прегръдките на родителите си в къщи. Тя към този момент тежи 2200 грама, само че най-важното е, че все пак и всички – я има!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР