Лекарите от трудово-експертните комисии са готови да се включат в

...
Лекарите от трудово-експертните комисии са готови да се включат в
Коментари Харесай

Лекарите от ТЕЛК са готови да се включат в протест заради реформа в областта на медицинската експертиза

Лекарите от трудово-експертните комисии са подготвени да се включат в митинг поради подготвяната промяна в региона на здравната експертиза. 

Организациите на хората с увреждания ще стачкуват при започване на април, в случай че до тогава страната не даде знак, че е подготвена да преработи концепцията за експертиза на работоспособността. Документът е импортиран в парламента  без единодушието на засегнатите. 

Концепцията за експертиза на работоспособността задава въпроси без отговор, споделя Адрияна Стефанова от центъра за психологически  проучвания. Например. " Лице, което придобие трайно увреждане и извършва същата работа, дали ще получава инвалидна пенсия ".Ако тази идея бъде призната, в митинга ще се включат и лекарите от ТЕЛК, сподели лекар Боряна Холевич, ръководител на сдружението им в София, тъй като е неправилно при оценка на работоспособността да се прави оценка единствено едно от болесттите на индивида. " Смятам, че това е меко казано безумство. Ами в случай че индивида е с един тежък  инсулинозависим  диабет с всичките затруднения на диабета и в същото време е раково болен.  На кое заболяване да получи % и поддръжка? " Разделянето на здравната от трудовата експертиза също е проблем, показва лекар Холевич. " Лицето се явява на лекарска комисия. Определя се избран % тип и степен на увреждане, след което лекари по трудова медицина, забележете, които в никакъв случай не са прегледали болен, ще правят оценка работоспособността ".
По време на митинга хората с увреждания ще връчат протестна нота на държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР