Лекарите от Спешна помощ излизат на протест пред здравното министерство.

...
Лекарите от Спешна помощ излизат на протест пред здравното министерство.
Коментари Харесай

Лекари от Спешна помощ протестират, чувстват се „брутално излъгани“ за увеличението на заплатите

Лекарите от Спешна помощ излизат на митинг пред здравното министерство. Те са подготвени и на национална стачка. Според синдикалистите, работещите в Спешна помощ са „ излъгани брутално “ с нарастването на заплатите. Недоволните медици споделиха, че чакат да бъдат излъгани и с категорията труд. На съвещание на Националния съвет по тристранно съдействие в петък беше контрактувано възнагражденията в центровете за незабавна помощ да бъдат увеличени с 22% от 1 август.

Според протестиращите обаче това е незадоволително. Шофьори на коли за спешна помощ в Спешна помощ описаха пред Euronews Bulgaria, че на среща със здравния министър Христо Хинков е имало написана скица, по която да бъдат увеличени техните заплати. След съвещанието на Съвета в петък обаче е станало ясно, че тази скица няма да бъде изпълнена.

Протестиращите от профсъюз „ Защита “ възнамеряват да създадат шествие по жълтите павета в столицата и ще затворят придвижването, с цел да се придвижат до Министерство на здравеопазването. Те упорстват и за среща с министър Христо Хинков, с цел да го убедят да извърши контрактуваното.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР