Лекарите от пловдивска болница отстраниха тумор с размерите на човешка

...
Лекарите от пловдивска болница отстраниха тумор с размерите на човешка
Коментари Харесай

Извадиха тумор колкото човешка глава от корема на пловдивчанин

Лекарите от пловдивска болница отстраниха израстък с размерите на човешка глава от корема на 66-годишен мъж. Операцията траяла повече от 6 часа, а туморът е стигал от пикочния мехур чак до диафрагмата, притискал и огромен кръвоносен съд.

В хода на интервенцията се наложило екипът от уролози от МБАЛ " Централ Хоспитал " - доктор Артур Сарачев, доктор Васил Ангелов и доктор Димитър Матеев, да потърсят подпомагане от известния съдов хирург проф доктор Васил Анастасов, дълготраен началник на клиниката в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, и коремния хирург от болница " Медлайн " доктор Радослав Дамянлиев.

" Чувствам се доста добре! Не знам по какъв начин ще се отблагодаря на лекарите! Те направиха знамение за мен и ето още веднъж съм на крайници! ", сподели при изписването си 66-годишният Петър Динев и се разплака.

Мъжът споделя, че първите признаци забелязал през ноември м.г. Като всички пациенти обаче се надявал, че казусът е краткотраен и ще мине от единствено себе си. Дискомфортът обаче се появил още веднъж в края на януари и тогава Петър почнал да търси информация от близки и другари при кой доктор да отиде.

" Оплакванията на пациента бяха типични за множеството от нашите заболели – уринираше кръв и беше развил анемия ", уточни доктор Сарачев. Пациентът признава, че докторите му се поскарали, тъй като не е ходил на профилактични прегледи, само че още по-лошо – не е потърсил консултация със експерт още през ноември, когато се появили първите признаци.

Според тях туморната групировка е най-малко на 2 години. Ако беше диагностицирана в точния момент, нямаше да стане толкоз огромна.

„ Трудно ми е да допускам, че съм бил болен от толкоз доста време, недоумява Петър, който е натрупал целия си трудов стаж в строителството. - Работата ми беше изтощителна и напрегната, само че не съм боледувал, а и до есента нямах никакви недоволства. “
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР