Лекарите от „Пирогов“ поискаха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров.

...
Лекарите от „Пирогов“ поискаха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров.
Коментари Харесай

Лекарите от „Пирогов“ искат оставката на служебния министър Стойчо Кацаров

Лекарите от „ Пирогов “ желаеха оставката на служебния министър Стойчо Кацаров. В своя позиция те упорстват да се приключи с „ ужасяващия” тормоз.

По думите им, служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров си е разрешил в народен ефир да преиначи истината, с което „ още веднъж опита да опетни всеотдайния труд на лекарите от УМБАЛСМ „ Пирогов’. На 15 юли 2021 година, показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” той декларира: „ Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница „ Пирогов” по това време. С никаква диагноза”.

От „ Пирогов “ оповестяват, че след обстойна инспекция в системите на болничното заведение са открили, че през месец януари 2021 година Стойчо Кацаров е приет в болница в болничното заведение с негово познание, в негово наличие и с неговата персонална карта.

„ Той е бил напълно наясно, че с цел да се ревизира положението му след тежко преболедуван COVID-19 два месеца по-рано, би трябвало да си заплати проучванията или да постъпи в болница. Насочваме вниманието на НЗОК, че пътека за грижа за пациенти с постковид затруднения към момента няма. В базата данни на „ Пирогов” има и резултати от направени голям брой проучвания, измежду които скенер, ЕКГ и цялостен пакет клинико-лабораторни индикатори “, показват още от лечебното заведение.

Оттам допълват, че са „ потресени от опита за операция на обществото, внушвайки му се още веднъж, че в „ Пирогов” се вършат фалшификации “.

„ Ето за какво към този момент изпратихме писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояваме неотложно да освободи от служба здравния министър в служебното държавно управление, което е назначил. Копие от писмото е изпратено и до служебния министър-председател Стефан Янев. Двамата разполагат и с Декларация на чиновниците на „ Пирогов”, подкрепна, със събрани единствено за два часа близо 1000 подписа, в която изрично заявяваме, че няма да допуснем реализирано от нас през последните 15 месеца да се оспори, няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като „ Пирогов” да се петни, няма да допуснем опитите за разделяне от вътрешната страна, няма да допуснем водещи експерти да се откажат от специалността си и че няма да допуснем личностни, финансови и лобистки ползи да разрушават имиджа на съсловието и цялата система. Още по-обидно е, че едни нестимулирани промени се правят от служебно държавно управление в миг, в който към този момент има определен нов парламент “.

Лекарите допълват, че към този момент са възразили против констативните протоколи от шумно оповестената в медиите инспекция и възраженията са подадени в законовия период и ред в НЗОК.

Най-голямата незабавна болница в страната снема доверието си от шефа на НЗОК Петко Салчев, който, по думите на чиновниците, също си е разрешил да внушава на обществото, че правят злоупотреби и че „ без да се работи, без да регистрира активност въпросното лечебно заведение е получило пари”.

Те декларират: „ Пирогов” работи в денонощен режим, откогато е основана през 1951 година, оправи се с COVID-19 вълните и е подготвена с изпитана организация, в случай че се стигне до нова опасност. Не стопираме работа и в протестен режим, както и в изискванията на целенасочени офанзиви и обиди. Категорични сме, че ще протестираме, до момента в който не бъде възобновен естественият звук и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен шеф “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР