Лекарите от Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ Св. Георги

...
Лекарите от Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ Св. Георги
Коментари Харесай

Спасиха живота на бебе с огромен тумор в УМБАЛ Св. Георги

Лекарите от Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „ Св. Георги ” избавиха живота на бебе с голям израстък на лицето и шията. Момиченцето сега е на 1 година и 4 месеца и е било пациент на болничното заведение от напълно ранна възраст, заяви началникът на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова.

Малката е родена с тегло от едвам 900 грама. Поради това дълго време е била в кувьоз. Има и близначка, която е изцяло здрава. Родителите завели болното момиченце в Детска хирургия заради голям израстък, който е обхващал долната част на лицето и шията на бебето. Образуванието е било доброкачествено и към този момент е отстранено при интервенция, а детето в най-скоро време ще бъде изписано от здравното заведение. Това е единствено едно от стотиците деца, чиито живот избавят детските хирурзи в УМБАЛ „ Св. Георги ” всяка година.

Само преди дни в същата клиника избавиха новородено момиченце, което бе единствено на 2 дни. Бебето е било родено с атрезия - вродена непроходимост на дванадесетопръстника. То се е нуждаело от инфузионна помпа за прецизни вливания на лекарства.

За негов шанс при започване на април младежите от клубовете „ Ротаракт Пловдив - Филипопол “ и „ Интеракт Пловдив - Филипопол “ подариха на клиниката перфузор за 4000 лв., който влезе незабавно в приложимост при най-малката пациентка на клиниката тогава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР