Лекарите от болница Шейново протестират днес срещу насилието над колегата

...
Лекарите от болница Шейново протестират днес срещу насилието над колегата
Коментари Харесай

Нов лекарски протест, пак заради агресията срещу медиците

Лекарите от болница " Шейново " стачкуват през днешния ден против насилието над сътрудника им доктор Албена Гагова. Тя беше свиреп пребита по време на работа. Протестът се поддържа и от лекари от другите лечебни заведения в столицата, както и от Българския лекарски съюз и пациенти, заяви Българска национална телевизия.

Лекарката е била в безсъзнание повече от 20 минути. Носът ѝ е строшен, има и скъсване на горната джука. Побойникът Владимир Стоянов е притеглен като обвинен за нанасяне на лека телесна щета, за което може да влезе в пандиза за интервал от една до 5 години. Разследването по случая продължава, съобщи БГНЕС.

Инцидентът с лекар Гагова не е индивидуален случай, споделят лекарите, които през днешния ден алегорично стачкуват. Медиците са подготвени да покажат, че е неприемливо сходно отношение към сътрудници и към експерти на работното им място. Лекарите от болница " Шейново " получиха заявления за поддръжка от останалите здравни заведения. През целия ден те ще бъдат на работното си място с протестни лентички.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР