Лекарите, медицинските сестри и общия персонал на болницата в Ловеч

...
Лекарите, медицинските сестри и общия персонал на болницата в Ловеч
Коментари Харесай

Служителите на болницата в Ловеч започват протести за заплатите си

Лекарите, медицинските сестри и общия личен състав на болничното заведение в Ловеч МБАЛ " Проф. доктор П. Стоянов " стартират предупредителни протестни дейности с искане да има бъдат изплатени дължимите им заплати от септември насам. Те ще излизат на стачки пред болничното заведение всеки ден по обяд тази седмица, а в случай че настояването им не се извърши до сряда, " и не се пристъпи към съществени дейности за стабилизиране финансовото положение на болничното заведение, ще бъдат подхванати и ефикасни протестни дейности ". Т.е. от четвъртък заплашват да спрат активността си.

Работещите в многопрофилната държавна болница в Ловеч са изпратили декларация с настояването и ултиматума си до Народното събрание, министър-председателя Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев и още държавни институции, както и синдикалните организации и съсловната на лекарите. Документът е подписан от съвсем всички началници на отделения, както и от множеството лекари и медицински сестри в лечебните заведения. В него се показва, че сега в лечебното заведение липсват " животоспасяващи лекарства, консумативи, условия за лечение на пациентите ".

Миналата седмица Министерството на здравеопазването разгласи началото на взаимна акция с Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за инспекции на аргументите за източването на здравната каса и неприятното финансово положение на огромна част от държавните и общински регионални лечебни заведения. Тези във Враца и в Ловеч бяха посочени като отчетливи образци от прокурора Сотир Цацаров за това по какъв начин пари не остават в лечебното заведение, в случай че има контракт с частна болница на същия терен, която припокрива дейностите й. Финансовата рецесия в Ловешката болница продължава втора година макар промяната на управлението и намесата на здравното министерство това лято.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР