Лекарите и специалистите трябва да се произнесат, аз мога да

...
Лекарите и специалистите трябва да се произнесат, аз мога да
Коментари Харесай

Симеонов: Ще настоявам на коалиционен съвет за пълно затваряне на всичко поне за 3 седмици и вечерен час!

Лекарите и експертите би трябвало да се произнесат, аз мога да приказвам, като човек без знания по медицина. Не бива да бъдете толкоз безапелационен, че младежът е умрял, тъй като се е наложило да чака.

Така разяснява в ефира на Нова тв водачът на НФСБ Валери Симеонов

"Моето персонално мнение е, че индивидът е докаран прекомерно късно. В случая не е правилно да се хвърля виновността върху опазването на здравето. Когато човек е умрял в границите на часове, той към този момент е пасажер ", съобщи политикът.

"Разбирам болката на околните, само че моето мнение е, че става въпрос за прекомерно закъснели дейности ", добави той, обобщавайки и случилото се в Пловдив с двама умряли на стълбите на болница в града.

"Нямаме кой знае какви диалози с ръководещите. С премиера сме се чували няколко пъти. Динамиката на събитията сега не е разрешила да свикаме съдружен съвет ", сподели той.

"Напрежението и в Народното събрание е огромно, както и в изпълнителната власт. Имам предпочитание през идната седмица да има съдружен съвет. НФСБ ще упорства за най-малко 3-седмична карантина. Трябва да се затворят учебните заведения, да се приключи работата на всевъзможни заведения за публично хранене, като се изключи тези с кетъринг и на всевъзможни спортни прояви " , сподели той.

По думите му това е дало резултат в Белгия:

" Тя към този момент регистрира двойно понижаване на заболеваемостта след 3-тата седмица , по отношение на предната седмица. Същото направи и Полша. Там образователните заведения са затворени до Коледа. Молове, магазини, театри и кина - всичко е затворено. В резултат идната седмица пък се планува отчасти отваряне ", сподели той.

Симеонов даде и Турция за образец, която също е взела съществени ограничения.

"Турция и Гърция имат даже въведен вечерен час. Това го има и в Германия, Австрия и други европейски страни. Ние какво си мислим, че в България живеят безсмъртни хора ли? ", запита той.

Все отново Симеонов сподели, че не може да наложи схващанията си за всичко. "Разбирам, че това ще провокира митинги, както в Германия и че затварянето ще е политически непопулярно решение, само че по този начин е вярно ", счита водачът на НФСБ.

"Има хора, които вървят без маски, органзират манифестации и си крещят без маски в лицата, страната трбва да вземе меки ", добави той.

Той разяснява и протичащото се пред офис на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация:

" То и пред нашия офис се случи същото. Вижте на какво ни наподобява постройката. Няма никакво пояснение за тези дейности. Това не са законни митинги - те са нерегламентирани. Не мога да приема, че правото на митинг, такова, каквото ни го показват те сега, може да бъде упражнявано на всички места, в това число и против офиса на сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация. Те им разрушиха офиса, пробваха да подпалят постройката " , сподели Симеонов.

" Най-нормалното беше да има ответна реакция. Хората от Вътрешна македонска революционна организация са защитили имуществото и живота си, не виждам нищо неприятно ", разяснява той.

По думите му тази поредност от митинги, които продължаат повече от 120 дни, са едно нарушаване на демокрацията, самоправство, което пречи на софиянците да се придвижват свободно.

"Укорими са дейностите на полицията, която не използваше мощ да освободи главните пътища в столицата ", сподели той и добави " Нали видяхте по какъв начин Меркел се оправи с няколкостотинхилядна проява в Германия - водни оръжия и отпор. Демокрацията е господство на закона. "

"Това е една политическа операта, разиграна от Българска социалистическа партия. Техните депутати единствено минаха да се снимат през болничното заведение Свищов, а Джамбазки към този момент близо месец дава наряди. Някои хора го вършат по разбиране, а други го вършат като реклама. Какво значи да сложиш за няколко часа бяла престилка и да минеш да те снимат? Това е грозно и аморално ", безапелационен е патриотът.

"Д-р Михайлов месец и нещо се разкарваше без маска демонстративно в Народното събрание. Той можеше да провокира зараза в Народното събрание. Той е отишъл в болничното заведение в Свищов след това, да играе в оперетка, и не е пристигнал на съвещанието на Народното събрание ", сподели Симеонов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР