Лекари в Силистра плашат с колективна оставка заради случай на

...
Лекари в Силистра плашат с колективна оставка заради случай на
Коментари Харесай

Лекари готвят колективна оставка заради насилие над техен колега

Лекари в Силистра плашат с групова оставка поради случай на принуждение над доктор в Спешно поделение. Преди дни по време на нощно дежурство екипът е бил обиждан и унижаван от неудовлетворен пациент, съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал по време на нощно дежурство. Д-р Бейти Насуф и дежурните сестри излезли до момента в който трае наложителната стерилизация поради епидемията от ковид . В това време влезнал жител с дете.
" След 4 минути очакване той стартира да рита вратата и с извънредно грозни, нецензурни изрази, псувни, закани. Всички тези обстоятелства ги споделям след записите от камерата, с която разполагаме в незабавно поделение ", споделя доктор Даниела Костадинова, шеф на МБАЛ Силистра.
" Повиках защита, полиция. Много бърза реакция от тяхна страна. Обаче той като ги видя още повече стартира да агресира. Аз се пробвах да подчертавам върху детето, само че продължаваха тези неща, след което прегледах детето, нещо незабавно в положението нямаше ", добавя доктор Бейти Насуф.
Инцидентът не е изолиран случай. Сега обаче целият екип на Спешното поделение е подготвен за групова оставка.
" С всички сътрудници сме говорили и сме единомислещо съгласни – подготвени сме да си подадем оставките. Ние сме тук, с цел да оказваме помощ. Ние не сме тук да ни блъскат, да ни ритат, да ни бият ", добавя доктор Насуф.
" Готови сме да подаваме групови оставки единствено и единствено да се реши казуса. Някой би трябвало да третира болните, само че би трябвало да има отношение и към лекаря ", споделя сътрудника му доктор Йордан Боев.
Ако това се случи, цяло звено остава без личен състав, а фрагменти няма от кое място да се намерят.
" Аз съм ги предиздвикала да работят, тъй като никой не желае да работи в Спешно поделение. Никой не желае да работи в Спешно поделение по две аргументи: свадите и изключителната стресова обстановка и експанзията, на която са състояние ", споделя шефът на болничното заведение доктор Даниела Костадинова.
Ръководството на болничното заведение, и Българския лекарски съюз са подали сигнали в прокуратурата с искане казусът да бъде разследван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР