Лекари в Гърция протестират днес срещу предоставянето на възможност за

...
Лекари в Гърция протестират днес срещу предоставянето на възможност за
Коментари Харесай

Лекари в Гърция на протест срещу платени операции с предимство

Лекари в Гърция стачкуват през днешния ден против даването на опция за платени интервенции, които се правят с преимущество в държавните лечебни заведения.

Опозицията упорства за унищожаване на тази процедура, съобщи БНР.

" Не доближават лекари и база за осъществяване на постоянните нужни интервенции, а принуждават пациентите да заплащат ", разясняват през днешния ден протестиращите медици от държавните лечебни заведения, които излязоха с плакати пред лечебните заведения. От опозиционната СИРИЗА споделиха, че " държавното управление гледа на пациентите като стока за обмен ". " Здравеопазването е право на всеки човек, не преимущество за богати ", споделиха социалистите в Народното събрание при разискване на проблемите в опазването на здравето.

В знак на митинг и в отбрана правата на пациентите през днешния ден във всички държавни лечебни заведения на страната се организира митинг на медицинския личен състав.

Служителите в държавна болница в Атина заплашиха с митинги, в случай че министър председателят реализира плануваното посещаване. Болничните чиновници обявиха, че политиците употребяват високата сензитивност на обществото към проблемите на опазването на здравето, само че не вземат решение никакви проблеми, а " всяко посещаване е за политическа реклама "

Само водачът на опозицията Каселакис през днешния ден посети болничното заведение на остров Крит и даде обещание дейна политика за премахване на проблемите.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР