Лекари в болница в италианския град Торино извършиха двойна сърдечна

...
Лекари в болница в италианския град Торино извършиха двойна сърдечна
Коментари Харесай

За първи път от близо 30 години: В италианска болница извършиха двойна сърдечна трансплантация

Лекари в болница в италианския град Торино направиха двойна сърдечна трансплантация за първи път от близо 30 години, съобщи АНСА.

Четиридесет и три годишен мъж, измъчен от остра белодробна болест, бе подложен на трансплантация по едно и също време на сърце и бял дроб, след което неговото сърце, което е било в чудесно положение, е било трансплантирано на жена на 51 години със сърдечно заболяване. В случая с мъжа разбори са удостоверили, че единствено присаждане на бял дроб не е било допустимо поради сериозна асиметрия на гръдния панер и е било нужна замяната на целия по този начин наименуван кардио-пулмонарен блок.

Така от мъжа е било изваден с изключение на повредения бял дроб и намиращото се в чудесно положение сърце, което след това е получила страдащата от сърдечно заболяване жена. Този вид интервенция се назовава " домино трансплантация ".

Двойната сърдечна трансплантация е била осъществена в клиниката " Молинет " в Торино. Двете интервенции са траяли 10 часа общо. Двамата пациенти се усъвършенстват, разгласи управата на болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР