Лекари в болница Света Марина в Плевен спасиха живота с

...
Лекари в болница Света Марина в Плевен спасиха живота с
Коментари Харесай

Лекари спасиха болна от рак родилка, и бебето й

Лекари в болница „ Света Марина ” в Плевен избавиха живота с на болна от рак родилка и нейното бебе с неповторима двойна интервенция, оповестява NOVA.

Ваня Стефанова схваща, че има онкологично заболяване откакто забременява, при един от рутинните прегледи от гинеколог след началото на бременността ѝ.

„ Като схванеш такава вест душевен рухваш. Просто вътрешно усещах, че това бебе би трябвало да се задържи и че ще се срещнем след няколко месеца. И всичко ще свърши наред ”, изясни пред NOVA младата майка. „ Първо забременях и на по-късен стадий от женската консултация ми откриха болестта ”.

Младата майка претърпява общо три интервенции. Самата жена е взела решението да роди, макар риска туморното заболяване да се разрасне.

При първата интервенция лекарите отстраняват тумора и част от маточната шийка. Бременността е прекратена прибързано и е направено раждане с Цезарово сечение. След това цялата матка и яйчниците на майката са отстранени.

„ Това е един от редките случаи на рак на маточната шийка, комбиниран с бременност. Уникалното и специфичното в този случай е, че бременността и туморът бяха диагностицирани в доста ранен етап – в първия триместър. И трябваше да се вземе доста мъчно решение. Ако тя вземе решение да резервира плода, както и направи, ние трябваше да я наблюдаваме през идващите 6-7 месеца с всички опасности да напредне това заболяване ”, разяснява проф. доктор Славчо Томов, който е взел участие в интервенциите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР