Лекари се борят за живота на 27-годишен мъж, приет вчера

...
Лекари се борят за живота на 27-годишен мъж, приет вчера
Коментари Харесай

Лекари в COVID зоната се борят за живота на 27-годишен мъж с 90% увреден дроб

Лекари се борят за живота на 27-годишен мъж, признат през вчерашния ден в Коронавирус зоната на болница „ Света Анна през вчерашния ден. Той е без съпътстващи болести, само че с 90% повреден бял дроб.

„ Трагично е, когато видиш младеж, който се бори за глътка въздух. Няма по какъв начин да не помни погледа му в реанимация, който се бореше за глътка въздух, мощно се надявам, че с общи старания ще успеем да спасим това момче “, сподели доктор Мирослав Ангелов.

За него се грижат младите лекари - специализанти по кардиология.

„ Понякога те се стабилизират, след това затъват и по този начин по 2-3 седмици или и цялостен месец - най-хубаво е, когато ги забележим на крайници, изписани “, сподели доктор Маркова.

Статистиката в лечебните заведения удостоверява, че третата вълна е по-мощна от предходните 2 и с повече инфектирани младежи.

„ Тези хора могат да бъдат наши съученици, другари, съседи, това са хора, които до през вчерашния ден сме срещали на кафе, а през днешния ден стават наши пациенти “, добави доктор Маркова. „ На четирите етажа сега лежат 23 души сред 30 и 50 години, и 23-ма имат сериозна коронавирусна зараза, с пневмонии “, изясни доктор Рада Прокопова, шеф на поделение по кардиология в УМБАЛ „ Св. Анна “.

Британският вид води до по-голямо заразяване и при децата, сподели пред bTV доктор Радка Масларска, шеф на отделението по неонатология в болница „ Токуда “:

„ В 30 до 40% е по-голямо количеството на вирус в носоглътката и дава опция на децата да популяризират болестта и да заразяват по-често “.

По данни на Министерството на здравеопазването до bTV дейните случаи на заболели с COVID-19 не престават да порастват.

Сред умрелите през последното денонощие са и двама млади мъже - на 21 и 25 година без съпътстващи болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР