Лекари рисуват за деца. Това е сърцевината на благотворителната изложба

...
Лекари рисуват за деца. Това е сърцевината на благотворителната изложба
Коментари Харесай

Лекари рисуват в помощ на деца с онкологични заболявания в Пловдив

Лекари рисуват за деца. Това е сърцевината на благотворителната галерия „ Цветове за децата – нашето бъдеще “, проведена от Арт Ателие на Медицински университет – Пловдив. В духа на положителната традиция, фоайето на Учебен корпус 1 в интервала от 01.06. до 09.06.2023 година още веднъж ще бъде пространство, заредено с хубост и добрина.
Прочетете още
 Ще ги усетим в творбите на гостуващите създатели – проф. доктор Галина Куртева и доктор Нели Цолова, както и представителите на домакините - доцент доктор Юлия Пеева от катедра „ Социална медицина и публично здраве “ и гл. ас. Милена Драганова от катедра „ Медицинска биология “. Проф. доктор Галина Куртева е един от огромните престижи на България в региона на здравната онкологията и химиотерапия. Нейната професионална биография като експерт, дълготраен народен съветник, шеф на Клиниката по химиотерапия в УСБАЛ по онкология в София и изтъкнат академик с над 100 научни труда, провокира бездънен почит.

Д-р Нели Цолова също е посветила живота си на онкологията посредством своя клиничен опит и организаторски умения като маркетинг управител в одобрената фармацевтична компания Екофарм. Енергията, силата и геният на участниците в изложбата „ Цветове за децата – нашето бъдеще “ не се побират единствено в областта на медицината! „ Заповядайте на откриването на изложбата от 13.00 часа на 01.06.2023 година във фоайето на Учебен корпус 1, с цел да се насладите на тяхното творчество и да отдадете своя принос за една добра идея – събиране на средства в помощ на деца с онкологични болести! “, декларират от Арт Ателие към Експертен съвет за културна и обществена активност в МУ-Пловдив. Средствата ще бъдат предоставени на Детската онкохематология към Клиниката по педиатрия, УМБАЛ “Свети Георги ” – Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР