Лекари от Враца излязоха на спонтанен протест днес в двора

...
Лекари от Враца излязоха на спонтанен протест днес в двора
Коментари Харесай

Бунт! Лекари от Враца излязоха на протест срещу избора на Янко Кочев за шеф на МБАЛ „Христо Ботев“, плашат с масови оставки /снимки/

Лекари от Враца излязоха на импровизиран митинг през днешния ден в двора на МБАЛ „ Христо Ботев “, видя кореспондент на организация BulNews. Повод за недоволството на медиците бе известие от Министерството на здравеопазването, че Янко Кочев е спечелил състезанието за шеф на лечебното заведение. 



Припомняме, че на Кочев се носи славата на ликвидатор. Той има зад тила си към този момент няколко лечебни заведения, които е банкрутирал или оставил в тежко състояние.



Персоналът на врачанската амбулатория обаче изрично не желае  МБАЛ „ Христо Ботев “ да последва същата орис. Те оповестиха, че са подготвени да хвърлят всеобщо оставки и към този момент са подготвили подписка с към 200 парафа, която ще изпратят до здравния министър проф. доктор Христо Хинков, сподели шефът на хирургичното поделение доктор Иван Чолашки. 
„ Отказваме да сме част от погубването на врачанската болница! Омръзна ни от непрестанните опити с нас. Враца не за пръв път е на прицел от министерството за заличаване “, обявиха лекарите. 
Те са на мнение, че всичко това е добре обмислен ход, с цел да може държавната болница да банкрутира, с цел да остане единствено частната „ Сърце и мозък “, която към този момент е в градеж. 
Лекарите считат, че индивидът, който оглави най-голямата болница в Северозапада, би трябвало да е от Враца, някой който милее за града, за ориста на лечебницата, както и за здравето на хората. 
„ Писна ни от номади ликвидатори “, безапелационни са медиците. 
Всички те са на мнение, че досегашният шеф доктор Кети Ценова е постигнала доста положителни резултати за интервала на своето ръководство и е съумяла да стопи към 1 милион лв. от задълженията. Лекарите са безапелационни, че оставката ѝ не би трябвало да бъде одобрявана на идното общо заседание на борда на шефовете на акционерното сдружение. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР