Лекари от Врачанската болница са готови да хвърлят оставки заради

...
Лекари от Врачанската болница са готови да хвърлят оставки заради
Коментари Харесай

Лекари от Враца готови да подадат оставка

Лекари от Врачанската болница са подготвени да хвърлят оставки поради систематичното недофинансиране на лечебното заведение и закъснение на трудовите хонорари, написа Фрогнюз.

"В това сдружение са ситуирани ТЕЛК-овете, има и отделения по правосъдна медицина, които действително всекидневно работят с Министерството на вътрешните работи. Болницата във Враца е база за образование на колежа, където се образоват медицински сестри и акушерки. Отделно е база за образование на лекари, които са избрали да продължат своя трудов път в България и да специализират във Враца ", разяснява шефът в оставка на болничното заведение доктор Орлин Цветков.

В началото на годината бяха съкратени 120 души, което е близо 14% от личния състав на болничното заведение, добави доктор Цветков:

Най-тежките години за лечебното заведение са били годините 2015-2016. Няколко са аргументите за струпване на задълженията. След преструктурирането трябваше да се платят компенсации на всичките тези хора. Ние кандидатствахме за заем, за който не бяхме подкрепени от страната, само че има наказателни лихви и правосъдни такси за отговорностите, които болничното заведение единствено за себе си е в неспособност да изплаща. Това лечебно заведение мъчно ще действа без помощ от страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР