Лекари от ватиканската болница Бамбино Джезу (Младенец Исус) успешно проведоха

...
Лекари от ватиканската болница Бамбино Джезу (Младенец Исус) успешно проведоха
Коментари Харесай

В Италия успешно разделиха сиамски близначки, сраснати в областта на задтилието

Лекари от ватиканската болница " Бамбино Джезу " (Младенец Исус) сполучливо организираха интервенция по разделянето на сиамски близначк и, сраснати в региона на задтилието, съобщи организация Анса.

Сложната интервенция на близначките от Централноафриканската република е първата, осъществена в Италия и една от неповторимите в света. Тя е траяла 18 часа. Подготовката на решаващата хирургическа интервенция, осъществена на 5 юни, е траяла цяла година. Преди тази е имало две други предшестващи интервенции - през месец май и през юни предходната година. На 29 юни двете близначки с имена Ервина и Префина навършиха две годинки . В момента те са в интервал на реабилитация в неврохирургичното поделение на прославената педиатрична клиника, която се намира на територията на Рим, само че се ръководи от Ватикана. По думите на лекарите близначките са имали доста рядко слепване на черепите.

За тяхното делене е било належащо старателното възобновяване на системите за кръвоснабдяване на основния мозък. Момиченцата се чувствали добре след интервенцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР