Лекари от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” излязоха на протест пред

...
Лекари от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Трети ден на протести в „Пирогов“

Лекари от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” излязоха на митинг пред болничното заведение за трети следващ ден, с цел да изразят недоволството си от управлението на лечебното заведение. Те приканиха някогашни и сегашни пациенти да поддържат настояванията им за оставка на управлението на „ Пирогов “. В първия ден от митингите чиновниците на болничното заведение дадоха образци за скандални, съгласно тях, назначения и раздуване на административни длъжности с високи заплати за сметка на чиновници с понижени заплати. Според протестиращите има напън за преподписване на трудови контракти и орязване на заплати.

Ръководството на „ Пирогов “ даде ексклузивен брифинг за медиите, като изрично отхвърли всички изказвания и изясни, че единствено спомагателното материално стимулиране за октомври е забавено. Зам.-директорът на болничното заведение проф. Николай Габровски прочете декларация от името на лечебното заведение, с която съобщи, че изрично не са съгласни и остро стачкуват против метода на взимане на решение от някогашни синдикални водачи и представители на няколко звена, във връзка с представянето на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” пред обществото, във връзка с слагането на оценки и квалификации, които уронват престижа на всички експерти, които работят в болничното заведение. Според проф. Габровски декларативният и ултимативният звук, с които се подмятат погрешни данни, са безспорни клевети.

„ Изложените тези може да приемем само и единствено като акт, целящ да урони дългогодишното градене на престиж като лечебно заведение за безотказната незабавна здравна помощ. Така подхванатите дейности и думи, намираме и за удар по стабилността на системата на опазването на здравето. Не е ясно кой и за какво цели „ Пирогов” да не работи. Не е ясно кой и за какво се стреми чрез всевъзможни средства да саботира промяната в лечебното заведение “, съобщи проф. Габровски.

По думите му болничното заведение регистрира усъвършенствани финансови резултати, изключително през последния месец, спомагателни средства от НЗОК, както и понижаване на задълженията. „ Преди Коледа ще бъдат изплатени, както месечните заплати, по този начин и ДМС. Никой не е подписал декларация за преназначаване на изпитателен период. Всякакви други изказвания са опит за уронване на престижа и престижа на „ Пирогов” и насажда нарушение доверието на пациентите “, съобщи още проф. Габровски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР