Лекари от УМБАЛ – Бургас се борят за живота на

...
Лекари от УМБАЛ – Бургас се борят за живота на
Коментари Харесай

Ромка прояви нечувана майчина небрежност и 2-годишният й син е в тежко състояние

Лекари от УМБАЛ – Бургас се борят за живота на 2-годишно момченце от Айтос. Преди 3 дни детето порязало със стъкло ръката си и майката го завела в общинската болница, написа flagman.bg. Там лекарите открили, че е наранена значима артерия и детето би трябвало да бъде оставено за лекуване, само че майката отказала.
 
На другия ден, откакто видяла, че положението на момчето се утежнява, майката го докарала в Спешното поделение на УМБАЛ – Бургас. Дежурният доктор превързал раната и настоял пред майката, която е от ромски генезис, детето да бъде оставено в болница. Тя обаче подписала декларация и се прибрала с него в Айтос.

Днес момченцето е докарано с кола за спешна помощ в извънредно тежко положение. Изследванията на кръвта посочили, че равнището на хемоглобин е на сериозната граница – 39 г/л при норма от 140. При такива ниски индикатори човек колабира и последователно всички значими органи престават да работят. В момента лекарите се борят за живота му.

От УМБАЛ – Бургас споделиха, че са подали сигнал до Агенцията за протекция на детето, само че отхвърлиха детайлности по случая.

Хора от този етнос доста пъти демонстрират немарливост за здравето си, а когато – не дай, Боже! – се случи най-лошото, не търсят виновността в себе си, а прииждат на тумби в болничното заведение и се нахвърлят върху лекарите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР