Лекари от столичната болница Св. Анна спасиха 34-годишна бременна в

...
Лекари от столичната болница Св. Анна спасиха 34-годишна бременна в
Коментари Харесай

Столични лекари спасиха бременна жена с инсулт

Лекари от столичната болница " Св. Анна " избавиха 34-годишна бременна в петия месец жена с инсулт и бебето ѝ. Тя е била призната в незабавното поделение на болничното заведение откакто брачният партньор и вижда, че до момента в който приспива първото им дете (вечерта на 10 против 11 ноември) тя губи диалект и получва деформиране на лицето. Мъжът пробва да раздвижи едната ѝ ръка несполучливо и вика Бърза помощ.

Още същата нощ, единствено 30 минути, откакто дамата е призната в незабавното поделение на болничното заведение, се събира мултидисциплинарен екип отпред с доктор Нурфет Алиоски, доцент Росен Калпачки и лекари от родилното отделние.

Ситуацията е извънредно комплицирана поради обстоятелството, че дамата е бременна. Голяма част проучванията в такива случаи са рисковани и не се предлагат с цел да не увредят плода.

Екипът открива, че дамата е получила исхемичен инсулт и това постанова пускане на характерно лекуване посредством тромболиза и механична тромбектомия. Лекарите съумяват да извадят близо 4 см. тромб от артерията снабдяваща лявата половина от мозъка на дамата.

Така избавят майката и бебето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР