Лекари от щата Колорадо съобщават, че са регистрирали първи в

...
Лекари от щата Колорадо съобщават, че са регистрирали първи в
Коментари Харесай

Първи в света случай на смърт след предозиране с марихуана

Лекари от щата Колорадо оповестяват, че са записали първи в света случай на гибел в резултат на предозиране с марихуана. Случаят е разказан в публикация в списание Clinical Practice and Cases in Emergency Medicine, съобщи БНР.
11-месечно момченце е постъпило в болница. Анализът е открил, че детето е развило миокардит, в резултат на което е направило сърдечен арест и е умряло. След гибелта в кръвта му е намерено високо наличие на психоактивния съставен елемент на канабиса - Тетрахидроканабинол.
Лекарите считат, че марихуаната е попаднала в кръвта на бебето посредством майката, която постоянно употребявала опиата. Бащата на момченцето също употребявал марихуана постоянно. Родителите и бебето живеели по мотели.
При аутопсията и от направените хистологични проби е открито, че няма данни за съпътстващи бактериални и вирусни инфекции.
Според публикацията, отрицателното въздействие на канабиса върху миокарда е известно от дълго време, само че до момента не е регистриран смъртен случай в резултат на приложимост на опиата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР