Лекари от САЩ посочиха пет начина да поддържате здрава кожа

...
Лекари от САЩ посочиха пет начина да поддържате здрава кожа
Коментари Харесай

Лекарите посочиха пет начина да изглеждате по-млади

Лекари от Съединени американски щати показаха пет метода да поддържате здрава кожа и да изглеждате по-млади, писа изданието Eat This, Not That (ETNT).

За да се чувствате по-добре и да изглеждате по-млади, американските специалисти предлагат следното: да предпазвате кожата си от прекалено излагане на слънчева светлина, да се храните вярно, да спрете цигарите, да спортувате постоянно и да се научите по какъв начин да се справяте със напрежението.

Доктор Тод Кох сподели, че стресът е една от аргументите, заради които човек може да наподобява доста по-възрастен от годините си. Стресът поврежда клетките на кожата, което води до загуба на тонус и разтегливост. За да се преборят със напрежението, специалистите предлагат спортуването и да отделяте повече грижи за себе си.

Според лекар Клер Чан несъразмерното излагане на ултравиолетова радиация води до увреждане на кожата, нараснало произвеждане на меланин и несъразмерна пигментация, а също по този начин може да аргументи прибързано стареене на кожата. Чан напомня, че отрицателните резултати от излагането на ултравиолетовите лъчи последователно се натрупват. Тя поучава да започнете да предпазвате кожата от слънцето допустимо от най-млади години, с цел да запазите нейната младост.

Изследователят от университета в Питсбърг Адам Барсък означи, че в случай че диетата на човек съдържа високо наличие на захар, модифицирани храни , бързо хранене и алкохол, тогава процесът на стареене в тялото му ще върви по-бързо. Лекарят предлага да се ядат повече зеленчуци и плодове, ядки и фасул, които съдържат антиоксиданти, спомагащи за възобновяване на естествения метаболизъм.

Според кожния лекар Дона Харт тютюнопушенето също е един от неприятните привички, който директно въздейства върху положението на кожата. Излагането на отрови, съдържащи се в тютюневия пушек, се отразява неподходящо на действието на цялото тяло, по-специално предизвиква загуба на натурален цвят, сухота и отпусната кожа. „ Когато спрете да пушите, равнищата на витамин С и колаген се възвръщат в границите на няколко месеца. Недълбоките бръчки по-късно могат да бъдат изгладени от единствено себе си “, сподели Харт.

Редовните извършения , съгласно кожния лекар Дейвид Бенкс, също способстват за подмладяването на тялото. Благодарение на физическата интензивност витамините и кислородът доближават по-бързо до всички органи и подхранват кожата по-добре, което я прави по-тонизирана.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР