Лекари от Пирогов излязоха за втори ден на протест в

...
Лекари от Пирогов излязоха за втори ден на протест в
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов отново протестираха срещу директора си

Лекари от " Пирогов " излязоха за втори ден на митинг в сряда с обвинявания за неприятно ръководство към шефа проф. Асен Балтов. Петдесетина лекари, медицински сестри и санитари се събраха пред централния вход на болничното заведение и желаеха оставката на шефа. Те заплашват с групови оставки в основните за болничното заведение звена.

Протестиращите упрекват шефа Асен Балтов в произволи и скандални назначения. Преди ден те изпратиха и писмо до здравния министър, с което го срещат със обстановката в болничното заведение. То беше подписано от синдикалната секция на “Подкрепа “ в лечебното заведение, само че в следствие от профсъюа се разграничиха от него.

Във вторник здравният министър Кирил Ананиев заяви, че стачкува дребна част от личния състав и освен това настояванията им не се припознават от останалите работещи в лечебното заведение. Министърът е назначил инспекция в болничното заведение.

Междувременно от " Пирогов " изпратиха публично известие до медиите в сряда, в което показват, че лечебното заведение продължава да работи при естествени режим и натовареност. " Всички звена оказват денонощна здравна помощ, макар опитите да се основава напрежение ", показват оттова.

" През последното денонощие над 600 души са потърсили помощ в " Пирогов ", повече от 130 от тях са оставени за лекуване в болничното заведение ", споделиха от лечебното заведение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР