Лекари от областната болница в Пазарджик спасиха живота на 2-годишно

...
Лекари от областната болница в Пазарджик спасиха живота на 2-годишно
Коментари Харесай

Изкараха ключодържател от хранопровода на дете, бил в пакет с царевични пръчици

Лекари от регионалната болница в Пазарджик избавиха живота на 2-годишно момченце като извадиха ключодържател от гърлото му, оповестиха от здравното заведение. Детето било докарано от родителите си в Спешното поделение на МБАЛ-Пазарджик от Велинград в понеделник вечерта.

От ренгеновата фотография, която носели родителите, станало ясно, че в хранопровода на детето има непознато тяло. Момченцето било ориентирано към отделението по УНГ, където му била направена незабавна интервенция, поради съществени признаци на дихателна непълнота.

Учудването на екипа било огромно, когато от хранопровода на детето бил изваден ключодържател. По-късно станало ясно, че той е бил в пакет с царевични пръчици, в който производителите поставяли играчка и тя е била погълната от детето. В тази връзка началникът на ОАРИЛ в регионалната болница в Пазарджик доктор Димитър Иванов моли родителите да бъдат извънредно деликатни при покупката на сходни храни и да не ги дават без контрол на дребни деца.

В съответният случай момченцето е имало голям шанс, че ключодържателя не е попаднал в трахеята му, тъй като тогава последствията е можело да бъдат съдбовни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР